DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis wordt gekwalificeerde CSP in Nederland
25 aug 2008

QuoVadis, een leidende internationale aanbieder van digitale Certificaten, is geaccrediteerd als gekwalificeerd Certification Service Provider (CSP) in Nederland.

Als CSP geeft QuoVadis digitale Certificaten uit die kunnen worden gebruikt om gebruikers op internet te kunnen identificeren, om encryptie voor privacy te genereren en om elektronische handtekeningen te creëren. De gekwalificeerde status geeft bepaalde zekerheden en wettelijke voordelen onder de Nederlandse wetgeving aan gebruikers van QuoVadis Certificaten.

QuoVadis is gevestigd in Utrecht en wordt geleid door IT beveiligings- en dienstenveteraan Lex Samuel. Hij geeft aan: “Met de groei in online business, met name elektronische facturatie, zien wij sterke toename in het gebruik van en de vraag naar elektronische handtekeningen. Als een gekwalificeerd CSP in meerdere landen, met een uitgebreide ervaring in deze sector, is QuoVadis zeer geschikt om het Nederlandse bedrijfsleven te bedienen”.

QuoVadis, opgericht in 1999, houdt tevens kantoor in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda. De klantenkring van QuoVadis bevat onder andere de SWITCH (technologieleverancier van het Zwitserse universiteitensysteem), Liechtenstein Post, UBS, Credit Suisse, ACE verzekeringsgroep en Capita.

Het bedrijf biedt zowel managed public key infrastructure (PKI) als SSL, waaronder tevens de nieuwe Extended Validation Certificaten. De web-based Trust/Link control panel van QuoVadis maakt het voor klanten mogelijk om op veilige wijze hun user lifecycles te beheren en het bedrijf heeft uitgebreide ervaring met root signing, time stamping, elektronische handtekeningen en smart cards. QuoVadis heeft krachtige oplossingen voor toegangsbeheer, documentenbeheer en elektronische en/of digitale facturatiebehoeften.

Voorzitter van de QuoVadis Group, Roman Brunner vervolgt: “QuoVadis is geëngageerd aan het verstrekken van hulpmiddelen en accreditaties die door onze multinationale klanten worden vereist. We anticiperen dat QuoVadis additionele Europees gekwalificeerde accreditaties in de nabije toekomst zal verkrijgen”.

Overige accreditaties in het bezit van QuoVadis zijn onder andere: Swiss Qualified CSP, Bermuda Authorised CSP, WebTrust for Certification Authorities en WebTrust for Extended Validation.

Over gekwalificeerde CSP

De Nederlandse accreditatie van QuoVadis is gebaseerd op certificering door BSI middels het gebruik van het TTP.NL schema voor Certificeringsautoriteiten en de ETSI 101.456 norm voor gekwalificeerde Certification Service Providers welke binnen heel Europa wordt gebruikt. De certificering vereist een jaarlijkse audit van QuoVadis.