DigiCert QuoVadis

Nieuws en gebeurtenissen

Post Liechtenstein kiest voor de Certificeringstechnologie van QuoVadis
12 nov 2008

Post Liechtenstein heeft QuoVadis geselecteerd om hen te voorzien van de Public Key Infrastructure (PKI) achter hun nieuwe aanbod: LIEzertifikat.

LIEzertifikat verstrekt geaccrediteerde digitale Certificaten die kunnen worden gebruikt om op beveiligde wijze hun online gebruikers te identificeren en om rechtsgeldige elektronische handtekeningen te creëren. De technologie is een belangrijk hulpmiddel voor beveiligde e-business in Europa.

“We zijn zeer trots dat Post Liechtenstein gekozen heeft voor de door QuoVadis beheerde technologie om LIEzertifikat uit te geven aan organisaties en particulieren”, zegt Carl Rosenast, CEO van QuoVadis in Zwitserland. “Post Liechtenstein is een strategisch belangrijke partner voor QuoVadis.”

“De door QuoVadis beheerde infrastructuur is een aantrekkelijk alternatief omdat het klanten in staat stelt zich te richten op hun service in plaats van het investeren in planning en ontwikkeling van hun onderliggende technologie-platform” vervolgt dhr. Rosenast.

QuoVadis is een Gekwalificeerd Certification Services Provider (CSP) in Zwitserland, Nederland en Bermuda en is houder van zowel de WebTrust for Certification Authorities alsmede de WebTrust for Extended Validation. Additionele Europese accreditaties zijn onderweg.

De dienstverlening van QuoVadis bevat digitale Certificaten (waaronder SSL), managed PKI, web-based registratiehulpmiddelen en ondertekeningsoplossingen. De Rootcertificaten van QuoVadis zijn wijdverspreid in consumentensoftware, wat het gebruik faciliteert.