DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

Gebruik maken van QuoVadis SSL certificaten middels Trust/Link Enterprise met VMware vCloud Director
19 okt 2012

VMware®, marktleider in virtualisatie en cloud computing, heeft een technisch document gepubliceerd waarin de implementatie beschreven wordt van QuoVadis SSL certificaten middels Trust\Link Enterprise in haar vCloud®Director™ oplossing voor datacenter virtualisatie.

vCloud Director stelt IT-organisaties in staat om veilige, multi-tenant hybride clouds te bouwen door het poolen van infrastructuur middelen – inclusief reken, opslag en netwerk capaciteit – binnen virtuele datacenters die snel on-demand kunnen worden ingezet voor gebruikers.

Door de groei van cloud computing wordt veiligheid een grotere zorg teneinde de authenticiteit, vertrouwelijkheid en integriteit te waarborgen. Complexe cloud infrastructuren gebruiken meervoudige verbindingen tussen verschillende hosts en externe communicatie kanalen. Het gebruik van SSL certificaten is een belangrijk instrument om deze verbindingen te versleutelen en privé gegevens en legitimiteit van eindpunten te beschermen en aan te tonen.

Dit nieuwe technische document van VMware® geeft aanvullende ondersteuning inzake het inzetten van SSL certificaten in vCloud Director. Gezien de focus van VMware, welke gericht is op een efficiënte en eenvoudige implementatie van SSL certificaten, is QuoVadis Trust/Link Enterprise vermeld als een mogelijke optie voor de snelle aanschaf en implementatie van SSL certificaten, inclusief Organisatie Validatie en Extended Validatie (EV) SSL.

De snelheid waarmee SSL certificaten kunnen worden uitgegeven en geïmplementeerd is een belangrijke voorwaarde voor cloud providers, zodat SSL versleuteling kan worden uitgerold met dezelfde efficientie en gemak als de cloud-infrastructuur zelf. QuoVadis Trust/Link Enterprise biedt de mogelijkheid om domeinen en organisaties van tevoren te valideren en dientengevolge een snelle uitgifte van SSL te realiseren.

Trust/Link Enterprise biedt ook een breed scala van gedelegeerde administratieve opties, waardoor meerdere business units met een scheiding van functionele rollen het platform kunnen gebruiken en derhalve workloads kunnen verdelen. Een reeks van controle en rapportage mechanismen beschermen de veiligheid van dit SaaS platform voor de uitgifte van SSL certificaten.

Trust/Link Enterprise ondersteund de uitgifte van hoge volumes SSL certificaten, heeft zijn functionaliteit bewezen en is reeds geruime tijd in gebruik bij multinationals alsmede externe managed services providers ten behoeve van de zakelijke, academische en publieke sector.

QuoVadis is een lid van het CA/Browser forum en is o.a. in het bezit van de WebTrust seals voor CA’s en Extended Validation SSL. QuoVadis is eveneens een gekwalificeerde Certificate Service Provider in Nederland, Zwitserland en Bermuda.