DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

eIDAS Regulation rechtsgeldig elektronisch ondertekend met een QuoVadis Certificaat
22 okt 2014

Op 14 oktober hielden senior Europese Commissie (EC) leiders een elektronische handtekeningen ceremonie met betrekking tot de nieuwe eIDAS Regulering. Dit onderstreept de onherroepelijk vastlegging van de wens van EU Instituten en Europese lidstaten om digitale communicatie mogelijk te maken voor EU burgers en bedrijfsleven.

MEP Marita Ulvskog , the eIDAS Rapporteur gedurende dit wetgeving proces tekende digitaal de Regulering namens het Europees Parlement gebruik makend van een Gekwalificeerd Digitaal Certificaat uitgegeven door QuoVadis. Antonello Giacomelli, de Italiaanse Staatssecretaris van Telecommunicatie, stekende de regulering namens het Italiaans Presidentschap van de Council.

Tijdens deze ceremonie tekende de EC Vice President belast met de Digitale Agenda, Neelie Kroes, digitaal een brief aan de gekozen President Jean-Claude Juncker teneinde de EC en overige Europese instituten aan te moedigen om krachtig e-facturatie, e-procurement en e-ondertekeningen te adopteren..

eIDAS (Regulation (EU) N°910/2014) werd door de Europese wetgevers in jul1, 2014 vastgelegd. Het doel van eIDAS is te voorzien in een betrouwbare, beveiligde en wettelijk geregelde omgeving ten behoeve van elektronische Identificatie (eID) en elektronische Trust Services (eTS) om grensoverschrijdend elektronische transacties te faciliteren voor het bedrijfsleven, de burgers en de overheden. Effectief is eIDAS een opwaardering van de Europese basis van de 1999 e-Signature Directive (Directive 1999/93/EC) inzake cross-border interoperabiliteit en gebruikmakend van de nieuwste technologieën (bijv. mobiel en cloud signing).

QuoVadis opereert als een geaccrediteerde Trust Service Provider in meerdere Europese Landen en levert gekwalificeerde digitale certificaten alsmede digitale ondertekendiensten vanuit haar vestigingen in Nederland, Belgie, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.