DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis en Jisc biedt een digitale certificaat service aan voor onderwijs en research
6 mrt 2015

Onderwijs en research instituten in de UK hebben toegang tot digitale certificering dankzij een nieuwe overeenkomst tussen QuoVadis Online Security Limited en Jisc, die voorziet in het Janet netwerk.

QuoVadis levert verschillende digitale certificaten via Janet certificate service, een centrale inkoopservice voor instituten die hen in staat stelt om centraal in certificaat behoeftes te voorzien. QuoVadis aanbod beslaat Secure Sockets Layer (SSL), Transport Layer Security (TLS) certificaten voor web versleuteling alsmede certificaten voor authenticatie, secure email en elektronische handtekeningen.

Nieuwe features van de service bestaan uit: 

  • Gestroomlijnd proces waardoor instituten binnen minuten in plaats van dagen kunnen beschikken over certificaten 
  • Centraal management van certificaten 
  • Gebruik van hoog betrouwbare extended validation certificaten als standaard zonder extra kosten 
  • Verbeterde voorwaarden

“QuoVadis is verheugd om Jisc en haar klanten in de gehele UK te kunnen bedienen,” zei Simon Knight, QuoVadis managing director. “QuoVadis heeft significante ervaring in de dienstverlening aan research en onderwijsinstellingen in Europa en Oceanië en zal haar internationale expertise in certificaat authority diensten inbrengen in deze UK service en de ondersteuning daarvan aan Jisc en haar klanten.”

Tim Kidd, executive director, Jisc technologies zei: “Cyber security staat hoog op de agenda in de huidige digitale wereld en om in staat te zijn hoog betrouwbare certificaten te leveren en zeker te stellen dat de certificaten snel gekocht kunnen worden tegen aantrekkelijke voorwaarden, is doorslaggevend. De nieuwe QuoVadis dienst service stroomlijnt het proces van het verkrijgen van certificaten, waardoor instituten tijd en geld besparen en tegelijkertijd het gebruik van extended validation certificaten zonder extra kosten te verhogen.”

QuoVadis, opgericht in 1999, QuoVadis is een commerciële certificate authority met vestigingen in de UK, België, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Bermuda. Naast een leidende leverancier van SSL/TLS certificaten is QuoVadis een Gekwalificeerde Certificaat Dienstverlener voor onherroepelijk rechtsgeldige elektronische handtekeningen conform de wetgeving in de EU en is geaccrediteerd door EUGridPMA, die het vertrouwen in e-infrastructuren voor research in Europa, Midden Oosten en Afrika coördineert.

Voor nadere informatie verwijzen wij naar certificate service webpage.

# # #

Over Jisc:

Jisc biedt digitale diensten en oplossingen aan onderwijs en research in de UK. De doelstelling is om de meest geavanceerde digitale opleiding en research organisatie in de wereld te zijn.

Door samenwerking in het voortgezet en hogere onderwijs voorziet Jisc in vertrouwd advies en ondersteuning, verlaagt sector kosten binnen shared netwerk, digitale inhoud, IT diensten en inkooponderhandelingen en tracht deze sector voorop te laten lopen op het gebied van research en ontwikkeling.

Voor meer informatie ga naar www.jisc.ac.uk of contacteer press@jisc.ac.uk