DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Qualified TSP

Qualified TSP

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis is geaccrediteerd als eIDAS Qualified Trust Service Provider
16 okt 2017

QuoVadis is geaccrediteerd in Nederland als Qualified Trust Service Provider (QTSP) onder de bijgewerkte regelgeving eIDAS. QuoVadis was voorheen geaccrediteerd onder de voorgaande Gekwalificeerde Certification Service Provider (CSP) regelgeving.

QuoVadis is het Managed PKI (Public Key Infrastructure) merk van WISeKey International Holding Ltd (SIX. WIHN), een toonaangevend Zwitsers cybersecurity en IOT (internet of things) organisatie.

“Vertrouwen is essentieel voor elektronische transacties en we zijn blij te kunnen aankondigen dat QuoVadis haar periode van groei van reeds 10 tien jaren als gekwalificeerd trust service provider in zowel Europa als Zwitserland voortzet”, aldus Carlos Moreira, voorzitter en CEO van WISeKey.

“QuoVadis is wellicht de enige Gekwalificeerde TSP met vestigingen in meerdere landen binnen de Europese markt, waardoor zakelijke klanten met vestigingen in verschillende landen optimaal bediend kunnen worden. Bovendien is QuoVadis een zeer geschikte partner voor de bredere PKI behoeften van klanten, variërend van SSL / TLS website certificaten tot digitale handtekeningen ter ondersteuning van IOT platformen,” vervolgde De heer Moreira.

Roman Brunner, Managing Director van QuoVadis, voegt toe: “wellicht is de grootste verschuiving in de nieuwe normen de mogelijkheid tot het creëren van Qualified Seals voor vennootschappen / rechtspersonen versus gekwalificeerde handtekeningen voor natuurlijke personen, waardoor meer flexibiliteit in elektronische transacties ontstaat. Tevens zijn we blij dat QuoVadis, in de komende maanden, additionele eIDAS accreditaties zal aankondigen.”

over eIDAS

eIDAS is de algemene benaming voor de EU-verordening (EU) nr 910/2014 die nieuwe regels voor elektronische identificatie en vertrouwensdiensten vaststeld voor elektronische transacties binnen de Europese Unie. eIDAS vervangt de vorige Richtlijn 1999/93 / EG, die meer specifiek gericht was op elektronische handtekeningen. Door de accreditatie van TSP’s , streeft de eIDAS regulatie naar het verhogen van de interoperabiliteit en rechtszekerheid in grensoverschrijdende online transacties en het bevorderen van een “digitale interne markt” binnen de EU.

Over de QuoVadis Qualified TSP Accreditatie

QuoVadis is gecertificeerd tegen de normen ETSI EN 319 411-1 en ETSI EN 319 411-2, de toegepaste policy en securityvereisten voor TSP-ers die gekwalificeerde certificaten uitgeven , door BSI. De accreditatie is verleend door Agentschap Telecom, welke de registratie van QuoVadis op de Nederlandse Trust List voor TSP heeft bijgewerkt.

In aanvulling op haar status als Qualified TSP, is QuoVadis ook gecertificeerd voor het uitgeven van certificaten onder het PKIoverheid programma. Tevens is Quovadis ook geaccrediteerd als een ZertES Gekwalificeerde, SuisseID service provider in Zwitserland.

De BSI certificering van QuoVadis beoordeelde de uitgifte van:

  • Gekwalificeerde certificaten voor elektronische handtekeningen (gekwalificeerd vertrouwensdienst), in overeenstemming met het beleid: QCP-n, QCP-n- qscd 
  • Gekwalificeerde certificaten voor elektronische zegels (gekwalificeerde vertrouwensdienst), in overeenstemming met het beleid: QCP-l, QCP-l- qscd 
  • Gekwalificeerde certificaten voor authenticatie van websites (gekwalificeerde vertrouwen dienst), in overeenstemming met het beleid: QCP-w 
  • PKI certificaten (niet-gekwalificeerde vertrouwensdienst), in overeenstemming met het beleid: NCP, NCP +, OVCP, PTC en EVCP

Lex Samuel, Country Manager voor QuoVadis in Nederland en verantwoordelijk voor de Benelux, zei: “Met de vernieuwde accreditatie, speelt Nederland een belangrijke rol in het verstrekken van QuoVadis gekwalificeerde TSP diensten in heel Europa zowel voor Gekwalificeerde Website certificaten als elektronische handtekeningen voor individuen en elektronische zegels voor zakelijke entiteiten.”

Over QuoVadis

QuoVadis is een toonaangevend wereldwijde Certificaatautoriteit (CA) die cloud-gebaseerde Trust / Link Managed PKI (Public Key Infrastructure) diensten, met inbegrip van TLS / SSL digitale certificaten voor website beveiliging als eID voor authenticatie, encryptie en digitale handtekening levert.

QuoVadis biedt tevens platforms voor elektronische handtekeningen, waaronder “mass electronic signing” en timestampoplossingen voor e-facturering, evenals cloud-based onderteken platforms voor individuen.  QuoVadis elektronische handtekeningen worden jaarlijks gebruikt op meer dan 60 miljoen elektronische transacties.

QuoVadis heeft activiteiten in Zwitserland, Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Australië / Nieuw-Zeeland en Bermuda. Voor meer informatie, bezoek www.quovadisglobal.nl.

Over WISeKey

WISeKey (SIX Swiss Exchange: WIHN) is een toonaangevende wereldwijde cybersecurity bedrijf welke een verticaal Security Platform voor grootschalige digitale identiteit ecosystemen ontwikkeld. WISeKey’s in Zwitserland gebaseerde cryptografische vertrouwde root en Internet van Things (IoT) Microchips bieden veilige authenticatie en identificatie, in zowel fysieke als virtuele omgevingen, voor het Internet of Things, Blockchain en AI (artificial inteligence) toepassingen. De WISeKey vertrouwde root dient als een gemeenschappelijke trust anchor om de integriteit van online transacties te garanderen tussen objecten onderling en tussen objecten en mensen. Voor meer informatie, bezoek www.wisekey.com.