DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Raadpleging van Certificaten

Zoek naar Digitale Certificaten uitgegeven aan personen.

QuoVadis PKIoverheid Certificaten

PKIoverheid Certificaten zijn ontworpen voor betrouwbare elektronische communicatie binnen en met de Nederlandse overheid. PKIoverheid biedt een hoge standaard voor beveiligde elektronische overheidsdiensten waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale Certificaten.

Binnen de PKIoverheid-root levert QuoVadis de volgende Certificaten:

  • PKIoverheid Persoonlijk Organisatie certificaat
  • PKIoverheid Beroepscertificaat
  • PKIoverheid Services Server certificaat
  • PKIoverheid Extended Validation SSL certificaat

PKIoverheid Persoonlijk Organisatie certificaat

PKIoverheid Persoonlijke Certificaten worden organisatiegebonden uitgegeven aan individuen en kunnen gebruikt worden voor zaken als beveiligde e-mail, beveiligde toegang tot SSL websites en digitale handtekeningen voor elektronische documenten als contracten en formulieren.

Een PKIoverheid Persoonlijk Certificaat (PKIo POC) kan gebruikt worden om gekwalificeerde elektronische handtekeningen te creëren die onweerlegbaarheid bieden. Deze elektronische handtekening wordt erkend in Europa als een wettige ondertekening en heeft een speciale status binnen de Nederlandse overheid. Klik hier om uw PKIo POC online aan te vragen.

PKIoverheid Beroepscertificaten

PKIoverheid Persoonlijke Beroepscertificaten worden alleen uitgegeven aan personen die een beroep uitoefenen wat volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor zo’n certificaat in aanmerking komt. Een PKIoverheid Beroepscertificaat wordt alleen uitgegeven aan een natuurlijk persoon. Bij een PKIoverheid Beroepscertificaat zijn abonnee en certificaathouder altijd dezelfde partij.

Klik hier voor meer informatie over het PKIoverheid Beroepscertificaat.

PKIoverheid Services Server certificaten

PKIoverheid Services Server certificaten worden organisatie-gebonden uitgegeven aan apparaten/servers en worden gebruikt om communicatie te beveiligen tussen elektronische overheidsapplicaties en diensten. Gebruik omvat SSL-beveiligde websites en certificatie van elektronische documenten.

PKIoverheid Services Server certificaten worden o.a. gebruikt bij het verzenden van SBR-rapportages, bijvoorbeeld bij het doen van diverse belastingaangiften door organisaties met financiële of aangifte software. Klik hier om een PKIo Services Server certificaat online aan te vragen.

Klik hier voor het on-line aanvragen van een PKIoverheid Services Server certificaat.

PKIoverheid Extended Validation SSL certificaat

PKIoverheid Extended Validation SSL certificaten (ook wel PKIo EV-SSL genoemd) worden uitgegeven conform de Extended Validation richtlijn. De richtlijn stelt strenge eisen aan de controle van de organisatie die het EV-SSL certificaat aanvraagt en het (website-) domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. “’en één van de belangrijkste eigenschappen van een Extended Validation SSL certificaat is dat deze de adresbalk van bijvoorbeeld Internet Explorer (versie 7 en verder) groen laat kleuren.

QuoVadis Trustlink B.V. is CSP welke onder het Nederlands recht EV-SSL certificaten mag uitgeven. Wilt u meer weten over QuoVadis en het “PKIo EV-SSL”, neem dan contact op met QuoVadis via: