DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Qualified TSP

Qualified TSP

PSD2 Certificaten

Oplossingen voor PSD2 compliancy

 

De herziene deadline voor de betalingsdienstenrichtlijn (PSD2) is september 2019 en is van invloed op alle aanbieders van betalingsdiensten (PSP's) en banken die actief zijn binnen de Europese Unie. Leer welke stappen u moet nemen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de nieuwe wettelijke normen, met behulp van PSD2 QWAC- en QSealC-certificaten.

Download onze FAQ over PSD2 Certificaten


Wat is PSD2?

PSD2 bestrijkt vele facetten van de elektronische betalingsmarkt, maar introduceert met name verbeterde privacy- en online beveiligingsmaatregelen die door alle banken en aanbieders van betalingsdiensten moeten worden geïmplementeerd.

In het algemeen wil de richtlijn:

  • Een meer geïntegreerde, betrouwbare, efficiënte en veilige Europese betaalmarkt creëren
  • Nivellering van het speelveld voor alle PSP's in de hele EU
  • Zorg voor meer consistente consumentenbescherming.

Wat vereist PSD2? 

Vanwege de gevoeligheid van transacties met financiële diensten heeft de European Banking Authority (EBA) herziene PSD2 Regulatory Technical Standards (RTS) uitgegeven die het gebruik van digitale certificaten vereisen die zijn uitgegeven door een gekwalificeerde Trust Service Provider (QTSP) in overeenstemming met eIDAS-normen. Deze certificaten staan bekend als "Gekwalificeerde Certificaten" en bieden een speciale status in bepaalde wettelijke en regelgevende contexten in de EU.

DigiCert + QuoVadis is een gekwalificeerde TSP (QTSP) en lid van PRETA's Open Banking Europe-directoryinitiatief voor PSD2.

Wat zijn de tijdlijnen voor naleving van PSD2? 

  • Fase 1: maart 2019 - Banken en PSP's moeten een PSD2 Qualified-testomgeving bieden waarin externe leveranciers zichzelf kunnen identificeren en toegang hebben tot testaccounts. 
  • Fase 2: juni 2019 - Bedrijven moeten overstappen van testcertificaten naar PSD2-productiecertificaten en hun live-systeem (met echte klantaccounts) openen voor toegang door gelicentieerde derde partijen.
  • Deadline: september 2019 - Alle financiële instellingen die binnen de EU opereren, zetten zich in voor een volledige, actieve operatie in overeenstemming met de nieuwe wettelijke normen.

Twee opties voor PSD2 Qualified digitale certificaten 

De PSD2 Regulation Technical Standards (RTS) beschrijven twee opties voor Payment Service Providers om aan de vereisten te voldoen:


Gekwalificeerd Website
Authentication Certificaat
(QWAC) 


Gekwalificeerd eSeal
Certificaat
(QSealC)

 QWAC’s valideren uw identiteit en rol als een betalingsserviceprovider voor uw klanten en andere bedrijven, terwijl ze vertrouwelijke gegevens coderen en verifiëren.

 QSealC’s "verzegelen" app-gegevens, gevoelige documenten en andere communicaties om zeker te zijn dat ze tegen fraude bestand zijn en afkomstig zijn van een betrouwbare bron.

 

Drie stappen om te kunnen voldoen aan de PSD2 compliancy en dure vertragingen te voorkomen. 

1. Vermijd het overschrijden van de deadlines met PSD2-testcertificaten

PSD2-conforme testcertificaten tonen aan dat u bereid bent om te voldoen aan de PSD2 Regulatory Technical Standards (RTS). Meer praktisch, het zorgt ervoor dat uw infrastructuur en operaties correct zijn geconfigureerd voordat de deadline naderen/passeren.

2. Bestel Gekwalificeerde certificaten voor PSD2

QuoVadis Trustlink B.V. is een Qualified Trust Service Provider QTSP) die QWAC's en QSealC-certificaten aanbiedt die voldoen aan de PSD2-certificaatstandaard ETSI TS 119 495, inclusief PSD2-rollen gevalideerd door de bevoegde nationale bevoegde instantie (NCA). QuoVadis kan PSD2-certificaten afgeven aan instellingen in elk land. Onze Europese teams kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de nieuwe normen voor authenticatie en communicatiebeveiliging.

3. Plan uw face-to-face validatie

Met kantoren in Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, evenals lokale teams in heel Europa, zijn we in staat om het gekwalificeerde validatieproces zo pijnloos mogelijk te maken en u te helpen vertragingen te voorkomen.

Klik hier voor het on-line aanvragen van een PSD2 QWAC

Klik hier voor het on-line aanvragen van een PSD2 QSealC

Neem voor meer informatie contact op met psd2@quovadisglobal.com