DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Signing-en Validation Service

De QuoVadis Signing- en Validation Service is een ‘managed service’ voor bedrijven om digitale handtekeningen eenvoudig te integreren in bestaande systemen en processen met een minimale installatie van software (modules). De gebruikskosten voor deze managed service bestaan uit de kosten voor alle benodigde digitale certificaten, gebruik gekwalificeerde time stamps en het gebruik van het hoogst betrouwbare signing-platform van QuoVadis.

Bij de Signing- en Validation Service van QuoVadis wordt bij de klant een ‘Broker’ module geïnstalleerd, welke zorgdraagt voor een snelle integratie met bestaande software zoals Document Management Systemen (DMS) of archief toepassingen. Als de signing wordt aangeroepen, draagt de ‘Makelaar’ module zorg voor een crypto grafische ‘hash’ van het originele bestand. Deze ‘hash’ wordt beveiligd verstuurd naar QuoVadis ter ondertekening. De originele, leesbare documenten verlaten de omgeving (infrastructuur) van de klant niet. Na signing voegt de ‘Broker’ module de vereiste handtekening toe aan de documenten, eventueel binnen de workflow van de klant.

Bij QuoVadis worden de gegenereerde sleutels (keypairs) van de klant beschermd op een Secure Signature Creation Device (SSCD) zijnde een Hardware Security Module (HSM) met de juiste toegangsverificatie. De HSM is ondergebracht in het Trusted Centre van QuoVadis.

De QuoVadis Signing- en Validation Service is zeer schaalbaar en is zeer geschikt voor hoge volumes voor zowel enkelvoudige digitale handtekeningen (CMS / PKCS # 7 zoals beschreven in IETF RFC 5652) of imbedded digitale handtekeningen voor PDF, UN / EDIFACT of XML-documenten. Indien gewenst kunnen Time Stamps vanuit de QuoVadis Gekwalificeerde Time Stamp Authority worden toegevoegd of afzonderlijk worden gebruikt.

De QuoVadis Signing- en Validation Service biedt de mogelijkheid om validatie rapporten op te leveren die aantonen dat digitale handtekeningen (digitale certificaten) geldig waren op een bepaalde tijd, die voldoen aan de nationale- en de industriële wet- en regelgeving.

De QuoVadis Signing- en Validation Service is platform-onafhankelijk en biedt een snelle en eenvoudige integratie in bestaande IT-omgevingen met behulp van web services, een file-based interface of SDK (Java of. NET). 

QuoVadis Signing -en Validation Service Features

 • Managed "signen als een cloud service" voor juridisch bindende digitale handtekeningen 
 • Vergoedingen zijn gebaseerd op volumes en omvatten alle benodigde componenten (de digitale certificaten voor de klant alsmede gekwalificeerde time stamps en validatie) 
 • Snelle implementatie zonder investering in software of crypto-apparaten
 • Programmeerbaar voor verschillende handtekening (verschijningsvariaties)
 • Zeer schaalbaar bij veranderende behoeften van de klant 
 • Snelle integratie middels een QuoVadis Broker module met applicaties bij de klant door middel van web services, file-based batch processing, of SDK. 
 • Ondersteuning voor alle documentformaten (PDF) 
 • Keuze van ondertekening formaten (CMS / PKCS # 7, PDF, EDI, XML, tijdstempel) alsook CAdES, XAdES en PAdES (ADE-BES en ADE-T) 
 • Keuze van validatiemethoden certificaat (intern, OCSP, CRL) 
 • Verificatie van handtekeningen, waaronder output van validatie in verschillende formaten (tekst, PDF, XML) en talen, of in de vorm van een samengesteld document (portfolio PDF) 
 • Hash en handtekening algoritmen (SHA-1 naar SHA-512, RSA) 
 • Ondersteuning voor proxyservers