DigiCert QuoVadis

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis behaalt WebTrustcertificering voor het vierde jaar
15 apr 2009

QuoVadis heeft voor de vierde maal op succesvolle wijze de jaarlijkse audit WebTrust Seal of Assurance voor Certificatieautoriteiten, uitgevoerd door Ernst & Young, verkregen. Daarnaast heeft QuoVadis de WebTrust accreditatie voor Extended Validation (EV) vernieuwd.

De WebTrust accreditatie is opgericht door the American Institute for Certified Public Accountants (AICPA) en the Canadian Institute of Chartered Accountants (CICA) als een ‘code of practice’ voor Certificatieautoriteiten (CA’s), die openbaar vertrouwde Digitale Certificaten uitgeven. De audit omvat praktijken omtrent klantenauthentificatie, beveiliging betreffende de CA-infrastructuur, bedrijfscontinuïteit en de behandeling van klantgegevens.

Daarnaast is de accreditatie WebTrust voor EV ontwikkeld om Certificatieautoiriteiten te kwalificeren om Extended Validation SSL Certificaten uit te kunnen geven onder de normen uitgevaardigd door het CA/Browser forum (http://www.cabforum.org). Samen met het standaard SSL hangslotje bieden EV SSL Certificaten additionele informatie betreffende de eigenaar van de website, waardoor gebruikersvertrouwen wordt versterkt betreffende e-commerce websites en andere on-line handelingen die te maken hebben met gevoelige of persoonlijke informatie. QuoVadis is een van de eerste providers die vanaf 2006 EV SSL uit mochten te geven.

“De lopende commitment van QuoVadis aan WebTrust bevestigt de betrouwbaarheid van onze Digitale Certificaatoplossingen en onze naleving van internationale best practices en databeschermingsbeleid” zegt Barry Kilborn, Chief Risk and Compliance Officer van QuoVadis.

QuoVadis biedt digitale Certificaten voor encryptie van websites, mailbeveiliging, toegangscontrole, en elektronische handtekeningen. QuoVadis heeft zich reeds tien jaar bewezen in het aanbieden van managed Public Key Infrastructure (PKI) voor een diversiteit aan internationale bedrijven en publieke sectororganisaties, waaronder zowel managed CA’s als root signing van Enterprise CA’s.

Een populair QuoVadis aanbod, Trust/link SSL, helpt ondernemingen controle en flexibiliteit, binnen hun gebruik van SSL Certificaten tussen bedrijfseenheden en locaties, te controleren. Trust/Link SSL biedt gecentraliseerde inkoopmogelijkheid voor betere tarifering en rapportering, terwijl gedistribueerd management van SSL binnen de organisatie mogelijk blijft. Bedrijven en domeinen worden vooraf geverifieerd, waardoor geautoriseerd personeel van klanten in staat wordt gesteld om onmiddellijk SSL bestellingen te plaatsen en goed te keuren voor snelle uitgifte.

Naast de WebTrust Seals is QuoVadis geaccrediteerd als een gekwalificeerd Certification Services Provider (CSP) in Zwitserland, Nederland en Bermuda onder ETSI TS 101.456 en overige relevante normen.

Bezoek voor meer informatie betreffende accreditaties van QuoVadis http://www.quovadisglobal.com/AboutUs/Accreditations.aspx.