DigiCert QuoVadis

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis lanceert diensten onder de Nederlandse PKI Overheid
24 jul 2009

De internationale Certificatiedienstverlener (CSP) QuoVadis heeft een nieuwe service gelanceerd onder de Nederlandse PKI Overheid.

Leveranciers van PKI Overheid geven digitale Certificaten uit onder de root “Staat der Nederlanden”, die worden gebruikt voor beveiligde online communicatie en transacties tussen burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en de Nederlandse overheid, alsmede door ambtenaren binnen de overheid.

Digitale Certificaten worden over het algemeen gebruikt om gebruikers of servers op het internet te identificeren, encryptie tot stand te brengen met het oog op privacy, gegevens te beschermen en om juridisch erkende elektronische handtekeningen te creëren. De erkenning dat overheidstransacties een hoge betrouwbaarheid vereisen zorgt dat de PKI Overheid algemene normen oplegt aan leveranciers, gekoppeld aan de Nederlandse wetgeving met daarnaast voortdurende supervisie.

QuoVadis is de zesde dienstverlener die zich aansluit bij de PKI Overheid en een van de eerste dienstverleners die mag uitgeven onder de nieuwe generatieroot van het programma, die krachtigere algoritmen biedt voor verhoogde beveiliging.

“De druk om online bedrijfsactiviteiten uit te voeren versnelt en daardoor zal de bezorgdheid over identiteit, privacy en integriteit van gegevens serieus moeten worden genomen. Complimenterend aan onze diensten aan het Nederlandse bedrijfsleven is QuoVadis verheugd zich aan te sluiten bij de PKI Overheid voor de publieke sector” zegt Lex Samuel, managing director van QuoVadis-operaties in Utrecht.

QuoVadis is reeds een gekwalificeerde CSP in Nederland, gebaseerd op het TTP.NL schema voor Certificatieautoriteiten, en in Zwitserland, gebaseerd op de gelijkwaardige ZertEs accreditatie. QuoVadis heeft tevens vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Bermuda en verricht diensten voor een grote verscheidenheid aan multinationals en e-overheidprogramma’s.

Voor additionele informatie over QuoVadis bezoekt u http://www.quovadisglobal.nl/. Voor informatie betreffende PKI Overheid bezoekt u http://www.pkioverheid.nl/.

Over QuoVadis
QuoVadis is een vooraanstaand wereldwijde certificatieautoriteit met vestigingen in Zwitserland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda. Naast het SSL vakgebied levert QuoVadis een variëteit van managed public key infrastructuur (PKI) diensten, inclusief outsourced CAs, root signing en digitale handtekeningen.

QuoVadis Trust/Link registratieautoriteiten bieden een ruime flexibiliteit aan onze klantenkring die wensen hun medewerkers en relaties te registreren, alsmede het managen van een groot aantal SSL- en devicecertificaten.

QuoVadis is gecertificeerd voor het naleven van belangrijkste internationale standaarden in beveiligingsprocessen en infrastructuur. Dit omvat onder andere accreditatie als gekwalificeerd Certificatiedienstverlener (CSP) in diverse landen, alsmede WebTrustzegels voor Certificatieautoriteiten en Extended Validation. QuoVadis is gemachtigd om de nieuwe Extended Validation (EV) SSL uit te geven, welke voorziet in een uitgebreide controle van website identiteit om het vertrouwen in e-business websites te verruimen.