DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis Managed PKI Solutions voor Internet of Things (IoT)
17 sep 2015

Met een opmerkelijke snelheid en vindingrijkheid, worden fysieke apparaten aangesloten op het internet, waardoor er nieuwe en efficiënte functies worden gecreëerd voor zowel de gebruikers als dienstverleners. Echter, bij dit nieuwe Internet of Things (IoT), is het cruciaal om deze aangesloten appararten te identificeren en te beveiligen aangezien ze intelligenter worden, ze informatie verzamelen en doorgeven en een betere afstandsbediening (remote control) mogelijk maken.

Digtale certificaten zijn een beproefd instrument die een betrouwbare interactie tussen apparaten mogelijk maakt ongeacht of deze zich nu op het Internet of in private netwerken bevinden.

Echter kan een solide PKI moeilijk te implementeren en te beheren zijn zonder deskundige en toegewijde interne middelen.

“De aantoonbare Managed PKI oplossingen van QuoVadis bieden een flexibel platform voor het beveiligen van Internet of Things (IoT), ongeacht of het om een project gaat van duizenden of miljoenen apparaten.” zegt Roman Brunner, CEO van de QuoVadis groep. “QuoVadis haar investering in beveiligde en veerkrachtige hostingsfaciliteiten komen ten goede aan de klanten, waardoor ze in staat zijn zich te focussen op haar eigen core competenties zoals hardware- of dienstontwikkeling.”

QuoVadis is een vooraanstaand wereldwijde certificaat autoriteit, actief in zowel de TLS/SSL en eID sectoren. Daarnaast is QuoVadis een top leverancier van beheerde PKI diensten voor multinationals. QuoVadis heeft vestigingen in vijf Europese landen en exploiteert meerdere PKI trustcenters in het kader van beschikbaarheid en calamiteiten.

In de wetenschap dat certificaten slechts een onderdeel zijn van de uitrol van Internet of Things (IoT) draagt de PKI-as-a-Service van QuoVadis en de flexibele bedrijfsmodellen bij aan het minimaliseren van de CAPEX, brengen kosten in lijn met de omzet en versnellen de implementatie voor klanten.

De bewezen QuoVadis PKI platformen zijn zeer geschikt voor de uitdagingen behorende bij de digitale certificaten als onderdeel van de IoT, welke in staat zijn tot het uitgeven van duizenden certificaten per seconde, geleverd via moderne web services.

QuoVadis biedt aangepaste (klant)pecifieke certificaat policies op maat gemaakt voor de IoT mogelijkheden van het apparaat met inbegrip van alternatieve algoritmen, flexibele geldigheidperioden en aangepaste EKU’s – vereist voor het slimme huis, slimme energie en de sectoren voor mobiele apparaten.