DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

DigiCert

Nieuws en gebeurtenissen

WISeKey ondertekent bindende overeenkomst om een meerderheidsbelang te verwerven in QuoVadis
7 feb 2017

WISeKey International Holding Ltd heeft een bindende overeenkomst ondertekend om een meerderheidsbelang te verwerven in QV Holdings Ltd, de in Bermuda gevestigde Certificaat dienstverlener .

WISeKey is een toonaangevende Zwitserse vennootschap op het gebied van cybersecurity en Internet of Things (IoT), waarvan de Class B-aandelen genoteerd zijn aan de SIX Swiss Exchange (WIHN: SW).

WISeKey zal 85% van QuoVadis verwerven. De transactie zal naar verwachting in Q1 2017 plaatsvinden. Huidige externe QuoVadis aandeelhouders zullen een bedrag in contanten vermeerderd met aandelen in WIHN ontvangen. De huidige QuoVadis kredietlijn zal worden beëindigd. Aandeelhouders van het QuoVadis management behouden een minderheidsbelang van 15% in QuoVadis, waarbij WISeKey de optie heeft dit later te verwerven volgens een vastgestelde formule.

QuoVadis zal zelfstandig blijven opereren en zal haar activiteiten verder uitbreiden in Zwitserland, Duitsland, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda.

Roman Brunner, CEO van QuoVadis, zegt: "QuoVadis kent momenteel een snelle groei van elektronische vertrouwensdiensten in de Europese markt op basis van ons trackrecord, ondersteuning, advisering en succesvolle implementaties. De transactie met WISeKey zal QuoVadis in staat stellen om de groei te versnellen en in te haken op de snel veranderende vraag naar diensten op het gebied van IoT, eIDAS en eID."

Carlos Moreira, Voorzitter en CEO van WISeKey, benadrukte: "Deze transactie zal een sterke synergie mogelijk maken voor WISeKey door gebruik te maken van het aanzienlijke klantenbestand van QuoVadis, de operationele ervaring met het besturen van meerdere veilige en hoge beschikbaarheids ‘trust centra omgevingen’ welke onder strenge accreditaties staan, alsmede gebruik te maken van de bedreven sales en support teams vanuit Zwitserland, België, Nederland, UK en Duitsland."

WISeKey verwacht dat QuoVadis meer dan 20 miljoen USD aan inkomsten in FY2017 zal toevoegen, aangevuld met belangrijke bijdragen van Vault IC, het IoT geïntegreerde schakelings- en halfgeleiders bedrijf van INSIDE Secure overgenomen door WISeKey in 2017.

ACXIT Capital Partners AG trad op als strategisch en financieel adviseur en Homburger AG trad op als juridisch adviseur voor WISeKey bij deze transactie. Marlin & Associates trad op als strategisch en financieel adviseur van QuoVadis en Kirkland & Ellis trad op als juridisch adviseur voor de beleggingsfondsen beheerd door ABRY Partners II, LLC, welke de verkopende houders van het vermogen waren in de Transactie samen met KeyTech Limited.