DigiCert QuoVadis

DigiCert

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

WISeKey rondt overname cybersecurity bedrijf QuoVadis af en wordt een PKI/Internet of Things Security Industry Leader
4 apr 2017

WISeKey International Holding Ltd (SIX: WIHN, een toonaangevend Zwitsers cybersecurity en IoT bedrijf, waarvan de Class B-aandelen zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange, heeft vandaag gemeld dat het, de eerder aangekondigde overname van QuoVadis Holdings Ltd heeft afgerond. QuoVadis Holdings Ltd, een toonaangevend cybersecurity bedrijf met een sterke focus op de volgende generatie Public Key Infrastructure (PKI), Certification Authority (CA”) en elektronische handtekeningdiensten (eID), met operationele activiteiten in Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda.

Met deze overname versterkt WISeKey’s positie als marktleider in deze nieuw opkomende industrie, beter bekend onder de noemer ‘Vertical Platforms voor IoT Security Technologies’. In haar onlangs uitgebrachte TechRadar verslag rond de veiligheid en risico’s, heeft Forrester Research de vooruitzichten voor de 13 meest relevante en belangrijke IoT beveiligingstechnologieën besproken en identificeerde de sector tussen cybersecurity en Internet of Things (IoT) waarin WISeKey werkt als één van de meest groeiende sectoren in de komende vijf jaar. De voortdurende evolutie van het IoT-specifieke veiligheidsrisico wordt gezien als de drijfveer ter stimulatie van innovatie en leidt in de nabije toekomst tot het ontstaan van meer nieuwe IoT-specifieke beveiligingstechnologieën, waarvan vele kunnen afstemmen op WISeKey’s verticale-en industrie-specifieke platformen zoals de connecties binnen de auto-industrie, connecties op vlak van medische toepassingen of andere industriële toepassingen.

De overname van QuoVadis zal WISeKey in staat stellen haar IoT PKI aanbod te versterken. IoT PKI wordt gedefinieerd als de aanlevering van een volledig digitaal X.509 certificaat en cryptografische sleutels en lifecycle mogelijkheden, met inbegrip van publieke/private sleutel generatie, distributie, beheer en intrekking. De hardware specificaties voor sommige IoT apparaten kunnen hun vermogen om PKI te gebruike, te beperken of te voorkomen. Digitale certificaten kunnen veilig worden ingeladen in IoT-apparaten op het moment van productie en vervolgens geactiveerd/opgestart worden door Third Party (PKI) software suites; de certificaten kunnen ook post-productie worden geïnstalleerd.

Aanvullend op de technologie en klanten, brengt QuoVadis naar WISeKey zijn/haar kracht in het bedienen van enterprise klanten, met meer dan 300 grote corporate klanten en meer dan 3.000 wereldwijd verspreide klanten, waaronder in Europa, de Verenigde Staten en Australië. De transactie zal een sterke synergie met zich meebrengen voor WISeKey, met name het aanzienlijk repeterende aantal orders van de QuoVadis klanten, de bewezen Trust/Link Enterprise beheerde PKI en sealsign digitale handtekening technologie; een diepgaande operationele ervaring met het runnen van meerdere veilige en high-availability trustcenter omgevingen onder strenge accreditatie regimes; en tot slot de sales en support teams in belangrijke delen van de markt, met inbegrip van de Zwitserse markt.

ACXIT Capital Partners AG trad op als exclusief strategisch en financieel adviseur van WISeKey en Homburger AG trad op als juridisch adviseur voor WISeKey in deze transactie. Marlin & Associates trad op als strategisch en financieel adviseur van QuoVadis en Kirkland & Ellis trad op als juridisch adviseur voor de beleggingsfondsen die worden beheerd door ABRY Partners II, LLC, die de houders van de te verkopen aandelen in de transactie samen met KeyTech Limited waren.

Carlos Moreira, voorzitter en CEO van WISeKey, verklaarde: “We zijn verheugd aan te kondigen dat deze strategische overname van QuoVadis inmiddels is afgerond. Deze overname zal WISEKey onmiddellijk toegang geven tot een grote klantenkring in de financiële-, industriële- en mediasector en uitbreiding van onze geografische aanwezigheid in Europa”. WISeKey zette 2017 reeds sterk in, en zal in de komende maanden doorgaan met haar activiteiten wereldwijd uit te breiden, in het bijzonder in de Verenigde Staten”

Roman Brunner, CEO van QuoVadis, zei: “We zijn blij dat de transactie met WISeKey nu is afgerond. De overname door WISeKey zal QuoVadis in staat stellen om de groei van onze multinationale zakelijke markt te stimuleren, evenals de snel evoluerende markten rond grensoverschrijdende diensten in het kader van eIDAS en Internet of Things (IoT)”.

Over WISeKey

 WISeKey is een toonaangevend cybersecurity bedrijf dat zich momenteel op grootschalige wijze inzet op het Internet of Things (IoT) van digitale identiteits-ecosystemen en is een pionier van de 4de Industriële Revolutie beweging. WISeKey’s Zwitsers gebaseerde Cryptographic Root of Trust (“rot”) integreert draagbare technologie met veilige authenticatie en identificatie, in zowel fysieke als virtuele omgevingen en stelt IoT en draagbare apparaten, in staat om veilige transactie gerichte apparaten te worden. WISeKey heeft dit proces gepatenteerd in de Verenigde Staten aangezien het op dit moment door veel IoT aanbieders wordt gebruikt. Voor meer informatie, bezoek www.wisekey.com

Over QuoVadis

 Als wereldwijde, toonaangevende Certification Authority (CA), levert QuoVadis Managed PKI platformen voor digitale certificaten, TLS/SSL, eID en elektronische handtekeningen op maat voor multinationale ondernemingen en aan de Europese markten. QuoVadis is een gekwalificeerd Trust Service Provider (TSP) in de Europese Unie en Zwitserland. QuoVadis’ digitale certificaten en diensten worden gecontroleerd en geaccrediteerd volgens de Europese (eIDAS) verordening en Zwitserse (ZertES) elektronische transacties standaarden en de wereldwijde WebTrust standaard. Naast het Europees hoofdkantoor in Zwitserland, beschikt QuoVadis ook over vestigingen in Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda.

Afwijzing van aansprakelijkheid

 Deze mededeling, uitdrukkelijk of impliciet, bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot WISeKey International Holding Ltd en haar manier van zakendoen. Dergelijke verklaringen zijn onderhevig aan bepaalde bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren, waardoor de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van WISeKey International Holding Ltd wezenlijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke vooruitziende uitspraken.

WISeKey International Holding Ltd voorziet in het verstrekken van deze mededeling met ingang vanaf deze datum en verplicht zich niet om eventuele vooruitziende uitspraken in dit document aan te passen als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Dit persbericht is, onder geen enkele wijze, een bod tot verkoop of een uitnodiging tot het maken van een bod tot aankoop op effecten, bovendien is dit geen ‘offer prospectus’ in de zin van artikel 652a of artikel 1156 van het Zwitserse Wetboek van Verplichtingen noch een ‘notering prospectus’ in de zin van de aankondigingsregels van de SIX Swiss Exchange. Beleggers moeten vertrouwen op hun eigen evaluatie van WISeKey en haar effecten, met inbegrip van de voordelen en risico's. Niets uit dit document, is, of zal worden ingeroepen als een belofte of verklaring met betrekking tot de toekomstige prestaties van WISeKey.