DigiCert QuoVadis

Contact Us

For more information, please contact us at:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Visma Software

Procedure aanvraag- en uitleverproces certificaten PKIoverheid

 1. Bepaal de FQDN die u in het PKIoverheid Services Server certificaat gaat gebruiken. In een PKIo Services Server certificaat is het verplicht om een FQDN (Fully Qualified Domain Name) vast te leggen. Een FQDN moet herleidbaar zijn naar de organisatie welke het certificaat gebruikt. Ons advies
  • Heeft uw organisatie wel een domeinnaam, gebruik dan als FQDN het adres van uw website met die domeinnaam, maar vervang de drie w’s (www) door “digipoort” of “pkio”. De FQDN ziet er dan bijvoorbeeld uit als: “digipoort.quovadisglobal.nl” of “pkio.quovadisglobal.nl”.
  • Heeft uw organisatie geen eigen domeinnaam of bent u Saas/Managed Services klant van Visma. Gebruik dan als FQDN de naam van uw organisatie zonder spaties met daarachter “.SENSIE.NL”. Uw FQDN ziet er dan bijvoorbeeld uit als: “naamvanuworganisatie.sensie.nl”. QuoVadis verzorgt kosteloos de benodigde registratie ten behoeve van het certificaat.
 2. Klik hier voor het online aanvragen van uw PKIo Services Server certificaat.
 3. Na ontvangst van uw aanvraag volgt er een controle bij QuoVadis op volledigheid aanvraag en juistheid.
 4. U ontvangt een uitnodiging voor het inplannen van een afspraak voor uitvoeren face-to-face audit met alle betrokken personen op uw locatie.
 5. Uitvoeren face-to-face audit (persoonsidentificatie) met alle betrokken personen.
 6. Registratie organisatie, domeinna(a)m(en), certificaatbeheerders binnen managementplatform van QuoVadis (indien van toepassing).
 7. De certificaat aanvrager ontvangt een uitnodiging per e-mail vanuit het managementplatform als start van het certificaat uitgifteproces.
 8. QuoVadis controleert de certificaat aanvraagformulier.
 9. Certificaatbeheerder ontvangt via mail link om certificaat te downloaden.
 10. Certificaat gereed voor installatie. Deze kan door uw eigen systeem- of applicatiebeheerder worden geplaatst.